Tuesday, February 28, 2012

Tillbaka i selen

Det gick blott alltför fort att komma tillbaka till vardagen efter de härliga dagarna på Gröna Ön. På jobbet börjar nu planerna på nästa års schemaläggning diskuteras allt mer. Där är jag ju lite av en spindel i nätet och kan svårligen dra mig undan jobbet. Detta lär dock bli det sista schema jag lägger för nästa år har jag planerat att mjukpensionera mig och gå ner till 80%. De 20% jag lämnar ska bli just schemaläggningen. Eftersom jag själv lägger schema i år så skall jag se till att de där 20 procenten hamnar på mest gynnsamma position. Utan att skämmas ett skvatt.

Trots att det är så mycket att pyssla med på jobbet så har jag på intet vis tänkt avstå från mitt rika fritidsliv. Geocachandet har börjat komma igång igen efter ett längre vinteruppehåll och nyss tecknade jag ett abonnemang på släktforskning för ett år framåt. SÅ nu kan jag sitta och nörda ner mig i gamla gulnade dokument från flydda sekel, i jakt på länge sedan förmultnade förfäder.

Ett annat storprojekt som haltar sig fram är röjandet av lägenheten. Den har ju allt mer kommit att förvandlas till en avställningsyta, men jag har faktiskt varit i väg till tippen med ett lass av papper och allehanda skräp. Nu är det bara möbler, böcker och kläder kvar att göra sig av med innan jag om något år eller så flyttar. Jag behöver ju egentligen inte mer än några viktiga böcker, fotoalbum och lite affektionsprylar. Resten kan jag sälja även om jag räknar med att det nog blir mer av skänka och slänga än just försäljning.

Ack ja. Att flytta är ett helvete så länge man har allt framför sig och himmel när det väl är gjort.

1 comment:

Anonymous said...

precis som med tandläkaren/syse