Friday, November 02, 2012

Resa med förhinder

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Igår, onsdag kväll, hade jag till exempel tänkt mig att sitta hemma hos dottern i Paris, packa upp presenter ur väskan, dricka ett glas vin eller två och avnjuta några goda ostar. I stället blev det vildsvinsstek vid vita linnedukar på hotell i Köpenhamn.

Det började så bra med resan ner till Landvetter från studiedagen vi hade. Jag var framme i god tid, checkade in utan problem och lämnade väskan på rätt ställe. En kvart innan avgång plingade det i mobilen och på anslagstavlan nästan samtidigt. Planet försenat. Beräknad avgång en och en halv timme senare och jag som bara hade 45 minuter på mig att byta på Kastrup.

Först svär man över stackars SAS men såsom händelserna utvecklas tackar man sin skapare att man väljer ett riktigt bolag och inte Ryan Air eller något annat lågprisbolag. När vi väl kom till Köpenhamn fanns personal som väntad på att lotsa oss till transfrcentralen där hotellvuochers låg redo. Det gick nämligen inga fler plan till Paris denna kväll. Jag fick biljett till metron och middagskupong så efter mindre än fyrtio minuter efter landning satt jag vid dukat bord, uppassad av en servil servitör.


Hade jag åkt med Ryan Air hade jag troligen - i bästa fall - fått en kopp kaffe och sedan fått klara mig bäst jag kunde till morgonen därpå. Det enda ledsamma nu var just att det hade varit så roligt att få sitta där med lilltösen och packa upp små medtagna ting från Sverige, precis som jag föreställt mig men man kan ju inte alltid få allt som man vill. Och nu slapp hon åka ut sent och möte mig, som vi planerat utan kunde ta en lugn hemmakväll i stället.


Ännu mer nöjd med SAS blev jag på morgonen när jag möttes av en överdådig dansk frukostbuffe. Med wienerbröd. Så det var en nöjd och belåten Alf som ställde in siktet mot lufthavnen och fortsatte sin avbrutna resa denna morgon.

1 comment:

Anonymous said...

varje upplevelse är en utveckling/syse