Saturday, January 03, 2009

GOTT NYTT ÅR

2009 är redan två dagar gammalt och det är hög tid att önska mina läsare ett Gott Nytt År. Fast de flesta av er har säkert redan fått denna hälsning via sms på nyårsnatten. Mitt nyår vart alldeles sjusärdeles extra i år.

I en timrad stuga, vid en liten sjö i gästrikeskogarna norr om Sandviken, i glada människors lag, med mycket god mat och en TV som inte fungerade var förutsättningarna de allra bästa. Vi hade inga raketer heller och inget fyrverkeri men ändå en himmel, som vara alldeles överströdd av ett gnistregn.

I den helt molnfria nyårsnatten lyste varenda stjärna klart och tydligt ner mot oss och eftersom inga störande gatlyktor fanns på plats syntes stjärnhimlen extra tydligt. Jag kunde inte motstå frestelsen att testa mitt nya stativ och riggade upp kameran i riktning mot Karlavagnen. Med känsligheten inställd på 1600 ASA och exponeringstiden 30 sek fick jag faktiskt en fullt fungerande bild:



Linjerna till höger i bilden kommer från elledningarna på den järnväg som går alldeles förbi stugan. Tänka sig. Bara en sådan sak som att det finns järnväg runt stugknuten.

Själva tolvslaget firade vi som när jag var liten. Ett glas cider i hand och radion inställd på P1 med nyårsdikt och klockringning från Sveriges domkyrkoklockor. Det märkliga var att alla satt still och lyssnade utan att verka särskilt missbelåtna. Så det var verkligen en nyårsafton att minnas

1 comment:

Anonymous said...

Vilken härlig nyårskväll. Det är så underbart skönt att bara va.
Kram och god fortsättning/Ammii