Tuesday, June 02, 2009

En raritet?

Igår besökte jag en liten lanthandel utanför staden i stället för att tränga mig in den stora supermarknaden. Det lönade sig ty där stod en back med ett öl, som jag aldrig sett förut; Kuleskogsöl.

Jag inbillar mig att en lokal bryggare kommit på ett fantastiskt recept som nu portioneras ut till lokala konsumenter med en nära nog hemmagjord etikett, fast på en liten lapp på flaskans baksida stod något om ett bryggeri i Karlstad. Skit samma. Jag skall köpa mig några flaskor till, att ha som utställningsförmål, för inte kan man väl sörpla i sig en sådan här raritet...




PS. Kuleskog heter det ganska stora skogsområdet mellan Åsaka och Främmestad i västra Västergötland. Namnet torde komma från att man fordomdags tagit virke till kolning i denna skog.

2 comments:

Alf said...

Jo, man kunde tillåta sig njuta av brygden och den var förträfflig!

India said...

Tjenare Alf, nu hittade jag in här också, du lär inte bli av med mig i första taget heller!! Vilken konstnär du är , ursnygga tavlor, jag är djupt imponerad, Ställer du ut?
Stilen påminner mig om Alma Öhrström, en kvinna jag lärde känna för många år sedan som målade Skåne motiv. Jag blev så impad så jag har inte hunnit titta så mycket mer på bloggen fastnade liksom i kafferepet! Nu ska jag gå tillbaka och se lite mer. Jag återkommer.