Monday, November 14, 2011

Ett offer på pedagogikens altare

Så har då ännu en rektor kört in i väggen vilket säger mer om den arbetsbörda som vidlåder ämbetet än det säger om skolan. Ingen verkar direkt överraskad och den vikarie som genast plockats fram verkade kunna ingjuta mod i vår förvirrade skara. Nu återstår det att se hur han rider ut oss ur det kaos som följer i spåren på ny läroplan, nytt schema och ständigt nya arbetsuppgifter.

"Men det var inte detta jag skulle tala om" som Evert Taube uttryckte saken i Balladen om Gustav Blom. Vi har även offrat lite på oss pedagoger idag. Kollegan I har varit i Paris under novemberlovet och slagit runt på Père-LaChaise, druckit gott vin och shoppat loss i en kakbutik från vilken hon medförde de allra som mest sagolika små kex. Bakade på smör, mjöl, socker och kärlek och inte en E-kod så långt ögat. Jag tog en bild i akt och mening att ge eventuella Parisresenärer ett tips om vad som kunde vara lämpligt att lägga ned i packningen om det skulle bli några kubikcentimetrar över.

2 comments:

eva said...

Tackar för tipset, det ska nog finnas utrymme för detta.

erika said...

Har varit dålig på att läsa din blogg men jag ska nog kunna se till att guida för inköp av dessa. Det där märket finns i olika smaker, med eller utan sylt....