Sunday, April 14, 2013

Är det våren nu?

Ja, det är knappt man vågar tro det, men efter en månad av sol på dagarna och is på nätterna har det nu äntligen kommit regn och mulet väder. Ute vid stugan tar det mer och mer på snön även om den fortfarande ligger tjock på tomten.

Skönt att sitta och njuta av det första vårkaffet ute i stugan.
Förra helgen invigde vi utemöblerna får i år, fick fart på eldkorgen och kokade oss en panna handmalet kaffe. Det var jäkligt gott, men sedan det var urdrucket var det rätt skönt att smyga in i sovrummet där kaminen höll värmen på så behaglig nivå att man med nöje kunde ligga och läsa en god bok.

En vecka senare och idag är snön borta,
trädgårdsbordet framme och gästerna på gång

Så kom då äntligen ett par nätter med plusgrader och ett par dagar med duggregn och idag, söndag, passade vi på att utnyttja det som SMHI kallar en tillfällig soldag i vårens återkomst. Vi plockade fram utemöblerna, tände grillen, bjöd in bäst vännerna R o C och fick en fin eftermiddag, som dock inte inbjöd till jättelångt uteliv.

Det ser mysigt ut i vårsolen, men lägg märke till snön,
som gömmer sig borta bland träden i bakgrunden
Snön omkring uteplatsen kyler fortfarande ner luften och så fort solen började gömma sig bak de höga tallarna insåg vi att det nog var lika så gott att avsluta grillpremiären med minnet av en härlig vårdag i sinnet.

No comments: