Tuesday, April 02, 2013

Mottagning

När högtidligheterna hos borgmästaren var över tog vi oss hem till de nygifta och till den lägenhet där de levt i synd ända tills snusket idag äntligen blivit legaliserat. Ja, förlåt, men jag kunde inte motstå frestelsen att sno av Hasse Alfredssons tal när Gösta Ekman och Fatima en gång i tiden gifte sig.

Mark och Erika - fast tvärtom
Mark har koll på läget
En kusin och en chef är båda lite stela i början
Mitt på bordet tronar en ny Oink -
en lyckogroda som de blivit presentade med
 
 Lägenheten hade upplevt en genomgripande förändring under vigselakten. Gode vännen Mark hade som sin bröllopspresent sett till att golvyta var frigjord, snacks framdukade och alla glas väl fyllda. Detta hade han gjort med den äran och stämningen vart genast på topp.

Kalaset börjar komma igång

Här fanns gäster av alla de storlekar

Jeans släkt. Språkförbistring gjorde att samtalen med dessa flöt lite trögt
Läckerheterna på bordet kom, åts och segrade och faten tömdes i lagom takt. När det till slut var utätet hade också de flesta gästerna gått och en lite halvtrött brud pustade ut efter den första delen av dagen och hade nu att förbereda sig för resten.

Bröder gripna av stundens allvar. Eller av Jet-lag...

Bordet börjar tömmas på godsaker

Spännande att leka att det är dessa små det handlar om

Bruden pustar ut en stund
Det gjorde även jag, som drog hem till hotellet för ett par timmars skönhetssömn.  Broder A samt E och J var flitigare och drog iväg på ett hashingpass, vilket inte innebär att röka på, utan att delta i en löpträningsrunda, som avslutas på en pub. Idag vart det nog mer pub än löpning för våra vänner som deltog.

1 comment:

eva said...

Vad roligt att läsa, så härligt du skriver om det. Gläder oss alla inte minst E & J. När sista avsnittet har kommit ska jag dra ut texten med bilder i färg och skicka till gamla mormor.