Sunday, April 21, 2013

Piratenträff

För en månad sedan upptäckte jag av en slump att Piratensällskapets stockholmsavdelning skulle ha träff på Karlberg den 20 april. Deltagarna skulle undfägnas med ål och äggröra på kavring, helt i Piratens smak. Som huvudpunkt på programmet stod en föreläsning av Leif GW Persson om piratens påverkan på hans eget författarskap.

Lagom luddig inbjudan
Jag frågade A om hon ville delta och eftersom jag nog var lite luddig med detaljerna uppfattade hon bara det där med Leif GW och tackade ja. Jag skyndade mig att betala in deltagaravgiften i tron att A hade allt klart för sig. Det hade hon inte. Upptäckten att det var Piratensällskapet som arrangerade vart en missräkning för henne. Att det skulle serveras ål gjorde saken värre och värst att det skulle ske på Karlberg, där sammankomsterna normalt handlar om baler på officersmässen och där en norrbottenskommunist känner sig väldigt felplacerad.

Såsom varande frälst av Piraten och van vid att röra mig i alla slags kretsar med all slags mat har jag viftat undan alla betänkligheter. Därför måste jag med viss beklagan medge att det blev inte så där 100 %-igt som jag hoppats. För det första kom vi försent. Mötets tid hade varit olika i piratentidningen och på internet och vi följde tidningen. Det var fel.

Sigge Cederlund sjunger sin piratenvisa, längst bort i mitten
Dessutom var platsen för sammankomsten otydlig så när vi väl bänkade oss hade de andra 25 minuters försprång. Det gjorde egentligen inget för det fanns gott om mat kvar och nu slapp vi sitta inne i det varma rummet alltför länge. Det som hände därinne var hur som helst att gamle piratenlegendaren, Sigge Cederlund sjöng sin vanliga piratenvisa och vi applåderade snällt.


Vi tågade nu mot samlingssalen och där höll Leif GW en väldigt oförberedd men också väldigt underhållande föreläsning, som kom att bli mötets behållning. Efter Leif blev det kaffe och sedan film. Tyvärr samma film som jag såg på piratens födelsedagskalas för två år sedan. Synd när det finns så många andra bra filmer. Sist blev det frågesport där jag hade rätt på sju piratfrågor av tolv. En i sitt eget tycke mycket rolig man med i sitt eget tycke en torr och sarkastisk humor hade en mycket långsam genomgång av svaren. Han var bara torr och det hela blev pinsamt segt.

Det känns som att det räcker med ett sådant här möte, men det sa jag om födelsedagskalaset i Lund för två år sedan också. Och nu börjar jag fundera på att sticka ner igen den 4 december ...

No comments: