Monday, March 02, 2009

En humoristisk helg

Humor lär en gång ha definierats som en spänd förväntans upplösning i tomma intet. Med den definitionen i åtanke har helgen, med sina olika skid-VM, varit mycket humoristisk.

Vi är experter på att ta guldmedaljer - innan loppen körs - och sedan experter på att komma med undanflykter när skidåkarna slutar på 31:a och 32:a plats. Kommentatorerna haussar upp våra svenska hopp och sedan får de stackars åkarna stå där med skammen och försvara varför det gick åt helsike denna gången också.

Denna gång har det tydligen gått bra att skylla på magsjuka. Det gjorde inte Gunde Svan! Han sket i magsjukan, och kom i mål med brunrandiga tights om så krävdes. Men körde gjorde han.
Nåväl. Vi fick i alla fall dubbelseger i det ärorikaste av de ärorika: Vasaloppet och där fanns ingen norrbagge på prispallen så långt ögat nådde. Det värmde ett gammalt nationalistiskt hjärta.


I övrigt har helgen varit stillsam och fin. När jag inte har suttit i soffan och kämpat mig igenom skidloppen har jag varit ute vid stugan och njutit av bullig vit snö i en allt vänligare vårsol. Snart får vi plocka fram hammare och pensel och fortsätta bygget. Det ska bli så roligt!

No comments: