Monday, March 30, 2009

Helgen som gick

Ja, helgen gick alltså. Inte jag. Jag tog det i stället väldigt lugnt sedan jag i torsdags upptäckt att mitt vänstra ben svullnat upp rejält. Så pass att jag inte fick på mig skon längre utan fick åka tåg i sandaler.

När jag tänkte lite mer på saken slog det mig att jag sett två tydliga förbud efter operationen. I en broschyr hade jag läst att man inte fick köra bil och inte gå och handla. Jag hade ju gått och handlat en gång om dagen i tre dar. Vådan av att ha för effektiv smärtlindring.

Så efter en helg i sittande ställning, där jag gapat när jag velat ha mat och pekat när jag velat se på TV har åtminstone foten blivit normal igen. Nu har det ändå blivit en del små promenader i alla fall. Till en paltmiddag på Söder i lördags och en gospelkonsert på Östermalm i söndags.

Palten var god och ledde till ofrånkommlig paltkoma och gospelkören, där A sjunger, var duktig. Givetvis skulle en liten fjunig pastor försöka frälsa min förtappade själ, mitt i allt ihop, men det hade han inget för. Han lika lite som murarn.

Och nu skall jag strax åka hem och träffa sjukgymnast, ta stygn, och börja planera för undanplockning av allt som ligger framme i lägenheten. Sedan skall jag köpa mig en liten polska som kan komma och städa.

No comments: