Sunday, October 11, 2009

Euskefeurat

Igår kväll var vi på Scalateatern och avnjöt två och en halv timme med Ronny Eriksson och Euskefeurat från Piteå. Lite svårt att beskriva vad det var vi såg, men alla vet väl vem Ronny Eriksson är och det var hans underfundiga, roliga, bitska kommentarer varvade med musik från de ruskigt skickliga spelemännen i gruppen Euskefeurat, soim bjöds oss.

Jag misstänker att gruppen är mest känd för en liten kort visa som heter "Det kan vi göra själva", men just den spelades inte igår. Däremot fick vi en massa norrbottnisk livsvisdom till skänks. Det såg för övrigt ut som om det var väldigt mycket norrbottningar i publiken och en handupprtäckning bekräftade detta. Dock var vi minst två "Utsocknes" i publiken. Dels jag och dels Owe Thörnqvist, min ungdoms, för att inte säga barndoms idol.

Owe har haft ett par föreställningar på Scalateatern i höst o0ch skall fortsätta med några till runt första maj. De lär vara mycket bra. Ett tag snuddade jag vid tanken på att gå fram och tacka för all musikglädje han gett mig under åren, men insåg att det nog inte i första hand handlade om att tacka utan mer om att kunna skryta över att ha talat med den store, så då gav jag fan i det.

I pausen igår kunde man köpa en liten knapp som syftade på John Lennons uttalande om att Beatles var större än Jesus. Det är inte vi säger Euskefeurat, men vi är fler....

1 comment:

India said...

Det måste ha varit trevligt att gå o se Eskefjurat (eller vad det nu heter, vad betyder det egentligen?) Och så kan du baka struvor och gör det hellre än slå ihop en tårta, ja jag säger då det, Bra karl re´r sig själv......