Sunday, October 18, 2009

Farbror Bosse

I helgen har vi varit på försenad 70-årsuppvaktning hos farbror Bosse. En fin äldre herre som på intet vis ska förväxlas med Johan Ulvessons perverterade rollfigur med samma namn.
Det är alltid roligt att besöka Bo och hans familj för där står gemenskap och glädje högt i kurs. I ett stort lantligt kök samlas alla och historier och skrönor slungas fram och åter mellan de församlade. Även jag, som är en relativ nykomling i släkten tas upp som fullvärdig medlem och jag känner mig alltid välkommen.
Så småningom kommer middagen på bordet och sedan gäller det. Försten till kökssoffan får vila middag och den som inte hinner i tid tar en kudde och lägger sig på golvet. Där blir man snart mogen för kaffet och sedan är det mörkan natt och dags att fara hem.

Vi hann förresten med ett besök på ortens antikhandel också. Lite märkligt att denna lilla gästrikska "håla" kan ståta med en stor flervånings antikaffär med välordnade prylar av alla de slag. Vi köpte en väggupphängd fotogenlampa samt en liten lampett med spegelglas. Jag hittade också några 78-varvare, som jag genast måste ner och spela.
A fyndade till sig ett antal vita bomullslakan för en billig penning. Dessa skall hon ha i skolan för att göra textilmålningar och pastareservage med sina barn.

5 comments:

e said...

pastareservage? konservering av pasta?

Anonymous said...

Kolla här:
http://www3.vgregion.se/klangfarg/Verks/beskrivningar/pasta.html

Alf

e said...

funkar inte:(
länken alltså

Anonymous said...

Såg det också. Försök med pastareservage på Google /Alf

e said...

fint! häftigt vad man kan göra med fantasi och inspiration...