Tuesday, June 07, 2011

Att skaffa hund

Länge har bonusbarn med pojkvän talat om att skaffa hund och även om jag själv aldrig skulle kunna göra det så har jag viss förståelse för dem. Alternativet vore ju att de skaffade barn och dessa är ännu besvärligare. Skulle man dessutom misslyckas med en unge så är det inte lika lätt att göra sig av med den som med en hund.

Det finns dock en hel del likheter med att skaffa hund och att skaffa barn. Åtminstone att adoptera. Husse och matte skall helst besöka uppfödaren, besiktas och bli godkända som köpare. De måste skriva ner en lång berättelse om hur de tänker sig vårdnaden vad gäller handhavande under arbetstid, boende mm. Dessutom finns det ruffel och båg även här och när en ras blir populär finns det folk som skriver mycket vackra annonser om gulliga Franska Bulldoggar och ber folk sätta in 4000 i handpenning. Det finns faktiskt de som så desperat längtar efter en valp att de går på detta och sätter in pengarna. Givetvis utan att se röken av vovve.

I detta fallet gick allt dock bra. Kenneln låg i Skellefteå och det var bara att flyga dit och visa upp sig med sina brev. Lyckligtvis blev de godkända och de valde ut en nästan helt svart valp, med bara ett litet vitt märke på halsen. Det var en tik och det var den glupskaste, mest företagsamma och största av valparna vilket oroade P men sågs som ett gott tecken av kännare i bekantskapskretsen.

Ett av de blivande "föräldrarnas" största problem har varit att hitta på ett namn. De har varit oense om precis 100% av alla namnförslag de kommit på. De har letat i listor med franska hundnamn på Google utan att finna något. De har fantiserat och fabulerat. Men problemet löstes elegant av uppfödaren som döpt hunden till Noomi, ett namn som kom från ingenstans och genast föll alla på läppen.

Under Kristi Himmelfärdshelgen var så dags att åka och hämta henne. Flygbiljett med hundplats var löst för husse som for iväg i torsdags morse med nyinköpt resväska för djur. På hemvägen fick han ett helt tomt säte bredvid sitt där hunden skulle "sitta" men den lilla sov hela resan trots att flygvärdinnorna satt som klistrade vid henne så fort de bara hade tid. Och så damp hon då ner på Arlanda men mer om det i nästa text.

No comments: