Sunday, June 19, 2011

Konstnärligt skapande verksamhet

Mycket small man göra innan händerna trillar av, men aldrig hade jag väl trott att jag en gång skulle hamna som dekormålare vid teatern. Visserligen en amatörteater, men en mycket aktiv sådan och med ett gott rykte i hemstaden. Augustendalteatern heter den och de ger varje sommar ett folklustspel som i kvalitet, men tyvärr inte ekonomi, vida överglänser det mesta av vad Stefan och Christer åstadkommit.


En ung förmåga målar ett porträtt till ett av slottsgemaken.









Varje år ger de också ett mer seriöst stycke och nu i höst skall de ge sig på barnteater - Laban och Labolina – och det är för den föreställningen vi ägnade hela lördagen åt målning av kulisser. 12 stora byggboardskivor går det åt och vi började dagen med att grundmåla dessa. SMHI hade utlovat regn under eftermiddagen så vi rollade på för glatta livet för att åtminstone hinna få grunden klar.


Jag har spikat till ”fötter” får två skivor som skall illustrera de mörka källarvalven i slottet Gomorronsol







Regnet uteblev dock så vi fortsatte och kunde, när kvällen äntligen kom räkna in 11 färdigmålade skivsidor, fem halvfärdiga och en grundmålad. Vi var ofattbart trötta av detta. Inte för att det varit särskilt tungt men det var intensivt och vi räknade ut att vi stått ute i solen oavbrutet i sju timmar med endast korta pauser för mat och kaffe.


A lägger sista handen vid redskapen i slottsköket där elden redan sprakar i den öppna spisen.

No comments: