Thursday, June 16, 2011

Skolavslutning 2011

Jodå! Det gick bra - som vanligt - på skolavslutningen. Jag fick t.o.m. en massa blommor och presenter och det hör verkligen inte till vanligheten. Kan det bero på att jag engagerat mig lite mer i den här klassen tack vare de möjligheter till kontakt med elever och föräldrar som öppnas genom de s.k. sociala medierna?


Vi fick inte fira avslutning i kyrkan i år eller och det väckte en del ont blod. Även en hedning som jag tyckte det var lite onödigt att så till den milda grad vika sig för främmande religioner att man inte inte kunde hålla kvar vid den gamla traditionen. Men det blev faktiskt väldigt bra och jag tycker i efterhand att det här var en av de finaste skolavslutningar vi någonsin haft.


Eleverna ställde upp sig i led med fanbärare och gick ett varv på skolgården innan de traskade in till fika följd av sedvanliga ceremonier med diktläsning, Idas sommarvisa och - som avslutning - Den blomstertid nu kommer. De främmande religionsutövare som till äventyrs befann sig i aulan tycktes inte ta någon nämnvärd skada av den sången heller.


Slutligen blev det då betygsutdelning och stipendier. Priset till de (fyra) elever som haft bäst betyg var inte så överraskande men däremot var det jättekul att se den uppenbara glädjen och stoltheten hos de två som fick pris för bästa uppryckning i nian. Hade man för ett år sedan sagt att just dessa skulle bli valda hade ingen trott en.


Och sedan bar det iväg hem till sommarlov, men innan dess var det avslutningsfest på anrika Gustavsberg i Uddevalla på kvällen och tro mig eller ej, men även där gick allt som smort och niorna fick en härlig dag att minnas från sin avslutning 2011.

No comments: