Sunday, November 12, 2006

Förfäras ej du lilla hop!

Med dessa, psalmistens välkända ord, kan jag lugna de oroliga läsare av denna blogg som tagit del av min föregående epistel. Texten jag skrev i fredags är egentligen ett citat av en halvkändis i Stockholms musikvärd, Fred Lane, som berättade att när han kom till Sverige på sjuttiotalet så fick han en så gammal lärobok att en uppsats han skrev i den svenskundervisning där han deltog, inleddes med orden: "Igår gingo vi på krogen och där blevo vi fulla".
Ryktet om faderns och sonens uppgående i helig ande i torsdags kväll är alltså betydligt överdrivet. Men Villevalla var en mycket trevlig upplevelse. Det kan icke förnekas och ölen smakade mumma.

I övrigt har helgen ägnats förberedelse inför kommande helgs stora 50-årskalas. Vi har bakat struvor och rullrån och lavendelskorper och idag kom Stina ner från Murjek med en hel resväska, fylld av läckra festkakor.
Jag passade också på att bjuda igen på Erikas fina lördagsbjuding förra helgen genom att avnjuta korvar, ostar, oliver och gott bröd inför veckans stora musikbegivenhet - Idol2006 i TV4. Den utomordentligt sympatiske och duktige sångaren Markus Fagervall från Tornedalen fick min röst denna kväll liksom tidigare kvällar och givetvis sitter han säkert i tävlingen. En given segrare i idol2006.
Idag har det varit fars dag och det var i alla fall en som kom ihåg det och det var ju kul, även om det hela är ett föraktligt kommersiellt jippo.

3 comments:

Anonymous said...

Jag skyller på att det fakitskt inte var fars dag här - inte vad jag vet i alla fall.

Men på rätt dag vill jag ändå gratulera till dina barn.

vstk said...

Ett av mina tilltag för dagen var att inhandla ett dagkort på tåg för 28 francs, troligen att utnyttja under söndagen för en utflykt inspirerad av faderen, som vid det här laget borde förstått att denna långa menings enda syfte är att väcka avundsjuka, men förhoppningsvis inte illasinne nog för att anträda vägen till chiffonjén.

Anonymous said...

hm... går nog och letar efter nyckeln till skåpet i alla fall.. tänka sig... tåg, en hel dag.... *suckar tungt*...