Friday, November 03, 2006

Smoke on the water

Enligt all musikalisk expertis hände det sig en gång att Black Sabbath såg en brand invid Genevesjön och röken som då välde ut över vattnet gav dem inspiration till låten. Jag tror det är fel. Det var ingen brand. Det var någon som öppnade dörren från en servering i Geneve och lät cigarettröken dra ut över sjön.
Det är inte klokt vad folk röker här. Annars är det bra. Jag stod upp mitt i natten och tog bussen 4.35 till Göteborg. Så småningom var jag framme Geneve där jag möttes av ett strålande solsken. Jag möttes också av en isande nordan och tackade försynen att jag lagt ner vantar och mössa.
Efter att ha strosat runt i stan under eftermiddagen träffade jag Erika vid busstationen och vi for hem till hennes hus i Pregnin, varvid vi hux-flux var i Frankrike. Jag blev placerad i köket - vid matbordet - och fann mig plötligen uppassad och serverad på ett sätt, som jag verkligen inte är van vid. Det kändes inte helt oangenämt.
Mätt och belåten lade jag mig så att sova sedan jag kastat en blick ut över en nära nog full måne, som stod och speglade sig i Mont Blanc i fjärran.

1 comment:

vstk said...

Ja alltså, det där med Mont Blanc var väl inte den enda friserade sanningen. Fast den hade ju med färg att göra även den…jag som trodde det var min mor som var färgblind. Jag syftar naturligtvis på att det var Deep Purple som såg hur kasinot brann i Montreux den där gången för ganska snart exakt 35 år sedan.

Sådär ja, nu har jag fått vara besserwisser och kan lugnt sova.