Friday, February 22, 2008

Resedagbok 6

Arla om morgonen stod jag upp och gick med min väska mot stationen. Jag skulle först till staden Caen, där ett direktgående tåg fortsatte mot Paris. I Caen ropade man ut att vagn tio hade problem med strömtillförseln sa att vi som skulle åka den ombads ta vagn 15 eller 16. På franska. Detta förstod jag och mäkta stolt letade jag upp en fin fönsterplats.

I Paris hade jag tänkt ägna eftermiddagen åt en liten shoppingrunda, men det visade sig att man ingenstans kunde lämna in sin resväska till förvaring. Min första tanke var att åka ut till Orly direkt och vänta där mellan 12 och 21, men E fick mig på bättre tankar. Jag tog mig upp till gatunivå och hittade en fin liten restaurang, Sarah Bernardh, på Place de Chatelet. En äldre distingerad servitör visade mig plats och snart njöt jag en blodig biffstek, med en karaff rött vin, vid ett fönsterbords. Herre jävvlar va gott!


Väska till trots så tog jag mig faktiskt ett varv runt kvarteret. Jag hade ju inte köpt hem något vin ännu. Denna försumlighet rättade jag till i en fruktaffär där priserna var sådana att inte ens jag reagerade. Men sedan var det inte så mycket mer att göra och jag for ut till Orly, nöjd med att fortfarande inte ha sett var sig triumfbågen eller Eiffeltornet. Paris kan nog faktiskt vara värt en resa till.

Eftermiddagen rann undan ganska fort, med hjälp av talbok och sudoko och för övrigt är jag sådan att jag har svårt att föreställa mig en situation där jag har långtråkigt. En timme innan planet lyfta kom E ut och vi tog en avslutningsfika och konstaterade att det varit ett fint besök. Väl hemma i Stockholm insåg jag till sist att jag blivit fartblind vad gäller priser för jag tog taxi hem. Knapp 20 €. Det var ju ingenting!

1 comment:

Anonymous said...

Internet är FANTASTISKT!!! Tänk att få ta del av din resa. Du är väldigt duktig på att både fotografera och berätta om vad du varit med om. Det är en fröjd att läsa din blogg och när jag läser saknar jag dig jättemycket. Men det är ändå överkommligt eftersom jag kan hålla mig uppdaterad om hur ditt liv ser ut och bortsett från ditt onda knä så verkar du må förträffligt bra.
Hälsa Anna och Paula, jag saknar er alla. Kramar/Ammii