Friday, December 25, 2009

Julklappsrim

Julaftonen blev precis sådan som jag förutskickade i morse och väl var det. Här kommer nu de rim jag utlovade och yvdes över.

Till svärmor hade vi helt enkelt köpt en fin skrivbok med pennor för att uppmana henne att börja skriva ner barndomsminnen. Hon är en driven skribent och just detta att ge sina barn de egna barndomsminnen är en god idé, som jag tillämpade gentemot min nästfödde son i höstas.

Alltnog. Rimmet till denna skrivbok blev:

Det var i din ungdoms fagraste vår,
du minns det så säkert, som var det igår.
Men för oss är allt detta okänt och nytt
så snälla, berätta om tider som flytt.

Till svågern köpte jag ett par burkar lyxig engelsk marmelad från den internationella matmarknaden vid Sergels torg den förste advent.

Det ledde till följande rim:’

Jag köpt dessa ting ner på plattan
av en karl som hävdade att han
ej ville sälja mig droger
när jag köpte en sak till min svåger.

2 comments:

India said...

Oh vad trevligt det låter. Här blev julen lite upp och ner i år. vi firade julafton den 23:e och sedan kom jag liksom aldrig i fas. Dessutom blev det ingen julgran utan en "Julefur" i ett hörn av sovrummet med lite kulor i som kattungarna inte kommer åt. Men Julmat blev det för säg den skåning som bort rationaliserar maten! det är ingen skåning!!! Så äta har vi gjort. Och så har jag jobbat hela julen, julbön, julotta och musikgudstjänst med tillhörande snöskottning för det rammalde ju ner en avsevärd mängd av den där vita skiten! Nåja nu är det skottat och jag ska nog också öppna min julklappsbok och mysa lite innan jobbet börjar i morgon igen. Ha en god fortsättning och ett GOTT NYTT ÅR

Alf said...

Och jag som föreställt mig att en liten lantlig medeltidskyrka i juletid, snötyngd och med varmt ljus ur fönstren, skulle vara så idyllisk