Friday, February 19, 2010

På väg

Så skall jag då än en gång bege mig ut i världen och det blir en repris av fjolårets iriska resa, som även den ägde rum vecka 8. Bussen mot Resecentrum avgår om en dryg timme och resväskan är i princip färdigpackad. Nu gäller det bara att stadens plogförvaltning gjort sitt så att vägarna är framkomliga trots det senaste dygnets ymniga snöande.

Jag har kollat vädret på Irland och det är inte varmt, men det verkar heller inte vara några större snöhinder. Nej, dessa ligger på betydligt närmare håll. Igår var tågtrafiken stängd sedan en järnvägsbro blivit blockerad, men en koll på SJ:s trafikinfo ger vid handen att just detta tycks vara klart nu.

Det skall bli himla roligt att besöka den förstfödde nere i Cork och se hur han har det i sin nya lägenhet. Liksom i fjol skall vi ta hyrbil en dag och kasta oss ut i vänstertrafik för att se oss omkring. Vi kommer också att ta ett lokaltåg en dag för att besöka ett whiskydestilleri i närheten. Till en sådan anläggning känns det ju dumt att köra själv.

Slutligen har jag beställt en pubafton på något ställe där det spelas irländsk musik - och då menar jag inte vare sig The Commitments eller U2. Sonen har lovat försöka ordna detta och även om musiken skulle fallera så lär det ändå finnas en eller annan Guinneas att avnjuta på stället.

3 comments:

e said...

ha en trevlig resa å krama om store bror från mig!

Eva L said...

Ja ha en trevlig resa och glöm inte ge Nils kramen, du fick med från mig

India said...

Jaha jag hoppas du kom iväg utan problem för när jag läser detta är du förhoppningsvis redan framme. Blir roligt att läsa din blogg när du kommer hem igen och få reda på om det blev några glas och hur de smakade i äkta miljö. Whisky är jag inte så mycket för i alla fall inte den rökiga mörka varianten men irländsk folkmusik däremot tilltalar mig.