Monday, February 22, 2010

Tá an ghrian shining i gCorcaigh

Detta är Iriska, ett keltiskt språk och dessutom ett av de officiella språken i EU, och på svenska blir det "Solen skiner i Cork. Det är just precis vad den gör. Solen skiner och primulor blommar i stadens planteringar. Dock kan man ana en och annan liten snöfläck på skuggiga platser i de mörka bakgatorna.

N berättar att det vid några tillfällen varit ett par cm snö och halkigt värre vilket lett till nära nog likadana katastrofsituationer på Irland som i Sverige i helgen. Men nu öär det som sagt snöfritt och jag kunde gå hem till gossen utan att halka en endaste gång.

Han har ny lägenhet nu, både större och finare och mer central än den förra. Ett verkligt kap om ni frågar mig. Från fönstret i vardagsrummet har man fin utsikt över floden Lee, där det just nu verkar vara ebb. MAn ser tydligt skillnaden mellan ebb och flod här.


Nu har jag som sagt installerat mig själv och min dator här och överlämnat de håvor jag bringat med från fosterlandet: Semlebullar, gifflar, ostkakor, chokladkakor och ett par raggsockor. Han hade ju beklagat sig över de kalla golven på FB, men det märker jag inget av än så länge.


Nu skall vi strax försöka bli så pass hungriga at vi kan ge oss ut på stan och ta en stadig irländsk måltid på fett fläsk och rotmos. Mums!

5 comments:

Anonymous said...

Det här med potatis/rotmos är ett av de starkare minnen jag har av vårt besök på Irland, mos i djupa tallrikar med mycket sås och stora köttbitar./e

eva said...

Kul med bild från lägenheten. Ser ut att vara stööööre än den förra. Glöm inte kramen till sonen.

e said...

har han möblerad lägenhet eller handlat själv? ser nämligen ut som om alla tre syskon fallit för den höga Malm-byrån med spegel:)

e said...

...efter IKEAs intåg på irland menar jag

Alf said...

Jag tar med bilder hem!