Sunday, December 04, 2016

Julbord hos Ingvar

När gårdagskvällens epistel avslutades såg allt lugnt och fint ut. Vi satt med en kopp kaffe och en kladdkaka och efter det gick jag för att skrapa rutor och värma upp bilen. Det var då det började igen. Vår fjärrkontroll lever ibland sitt eget liv och när jag skrapat färdigt rutorna och skulle köra upp för att hämta Anna och Anders så hade fjärren slagit till och låst bilen - inifrån.  Det kändes inte bra att stå ute på en parkeringsplats, lågt hemifrån en lördag kväll vid midnatt och vara utelåst från sin bil.

För att göra en lång, trist historia kort, så löste det hela sig efter en och en halv timme, drygt, tack var en duktig låssmed och vid tvåtiden var vi hemma i lägenheten. Då hade det börjat jäklas för Carina igen ty bekantingen, som tidigare under kvällen varit på vårdcentralen men inte ville till sjukhus, hade kommit åter. Nu hade han så ont att hon beställde ambulans och de for in till SÖS. Senare under natten nåddes vi av besked, att det blivit ilfärd till Karolinska och thorax, för operation av aortan.

Och fram på eftermiddagen idag berätta Carina att det varit en komplicerad operation av en brusten aorta, att det hela tagit 8 timmar och att man inte var säker på om han skulle överleva. Saker kan hända fort och nu väntar vi på vidare besked.


För oss själva har det dock varit en fin dag idag. Vi sov rätt länge och när vi väl stapplat upp såg vi lite på vinterstudion i TV och stack sedan ut till IKEA för nu skulle det äntligen bli Ingvars julbord. Det hade resten av norra Stockholm också gjort för där var väldigt mycket folk och det var en aning utplockat. Dock inte värre än att vi kunde äta oss rejält mätta och gott var det.

Vi skulle handla också. Stekpanna och nya grytor för ett presentkort Anna fått i födelsedagspresent, men det slapp jag för Anders skulle till Arlanda och jag skjutsade honom till flygbussen i Kista. Sedan var det bara att åka tillbaka och hämta Anna och Paula och nu sitter/ligger vi hemma och pustar ut efter helgens vedermödor. Vi får hoppas att resten av kvällen blir lugn och händelselös

No comments: