Saturday, December 03, 2016

Julhandel

Det är oundvikligt att det blir julhandel på helgerna så här års men jag klarade mig ända fram till ettiden innan vi kom iväg idag. Tiden till dess ägnades bl.a. vinterstudion i TV där vi såg en svensk dubbelseger i skidor i Lillehammer. Norrbaggarna har väl fått astmatiska besvär.

Jag unnade mig också en liten espresso i fransk kopp ute på balkongen. En skön stund om än lite sval, när längtan till Frankrikes Vänersborg sätter in. 


Julhandeln förlade vi till Solna C och den gick rätt fort och smärtfritt. Vi unnade oss också ett besök på en pizzeria där de bakar mycket goda pizzor i vedeldad ugn. 

Efter den for vi och hämtade Anders från hans möte med pistolskytteförbundet. Vi skulle ut till kusin Carina och baka pepparkakor med henne och barnen men vi höll på att inte komma dit. Först var det rent stillastående bilkö i centrum och när vi väl kommit igenom den och ner till Haninge så skulle Anna och Anders in på ICA Maxi och handla lite. Bara fem saker. 

Jag satt kvar i bilen och vilade mig. Slumrade in lite och när jag vaknade hade det gått nästan en och en halv timme. Jag ringde och frågade om de blivit kidnappade. Anna blev väldigt överraskad för hon trodde det gått en knapp halvtimme. Hon glömmer tid och rum när hon kommer in i en affär men det vet jag ju sedan tidigare. 

Så småningom kom vi i alla fall fram och där var maten klar! Också mycket överraskande. Nu sitter jag själv och ser Lisa Ekdahl sjunga en sång av Jill Jonsson i Så mycket bättre. Det gör hon bra - naturligtvis. 

Nyss såg jag också mig själv i slutvinjetten till TV4:s En ska bort. Eftersom jag spelat med i programmets app en gång så har de fått min bild och den misspryder inte. 

Och precis innan vi skulle åka hem blev Carina tvungen att följa med en bekant till vårdcentralen. Denne kom med kraftiga smärtor i bröst och mage och det litade starkt mot att han skulle in till SÖS. 

Detta vägrade han dock. Sedan han fått lite medicin och sedan jag hjälpt honom köra hem sin bil (han hade druckit alkohol och ville inte köra själv) så låste han in sig i sin lägenhet och bad oss dra. Det gjorde jag utan större problem men Carina som är en fin människa hade lite ont av detta. 



Och nu sitter vi och summerar kvällen med en kopp kaffe och en kladdkaka. Anna har dekorerat pepparkakshuset med de spritsar jag köpte i San Francisco. Det blev fint.  

2 comments:

Anonymous said...

Har du hittat spritstyllarna alltså! ;-)
/sysM

Alf said...

JAg kör med de plasttyllar som säljs färdiga på ICA