Tuesday, April 05, 2011

Instämd till tinget

Nu har det hänt! Jag har blivit instämd till tinget. När jag kom hem idag låg där ett brev från Vänersborgs Tingsrätt och väntade på mig. Tankarna ilade genom mitt stackars huvud. Hade en fartkamera fångat mig, hade någon fått för sig att jag besöker skumma nedladdningssidor, hade en nitisk tågvärd läst bloggen om tjuvåkande och anmält mig?

Ingalunda. Jag skulle vittna i ett simpelt bråk mellan två elever som jag råkade bli vittne till i höstas. Det hela är tragiskt och säkert är det lika synd om förövaren som om offret. Ett tjejbråk som spårade ur och som enligt min mening orsakade större sveda i själen än i skinnet.

Men det kommer inte an på mig att värdera utan endast att iaktta, registrera och berätta. På sätt och vis skall det bli spännande att komma in i en domstol även om min insats torde vara av noll och intet värde. Det lilla jag sett har jag redan berättat för en flitig polis i telefon i säkert en timme och något mer har jag inte att tillägga. Dessutom drabbar det en fredag så nu får jag tjuvåka med nästan ett dygns förskjutning i stället för med ett par timmar.

I övrigt har dagen ägnats den gamle fadern. Vi tog åter en rundtur i hemtrakten och hamnade i barndomshemmet där vi höll på att bli fast eftersom bildäcken skar ner i den uppblötta gårdsplanen. Vi kom iväg endast tack vare att min 77-årige farbror spände musklerna och knuffade oss förbi den värsta sörjan. Och nu är klockan mycket slagen men jag har ännu en sovmorgon framför mig så det får bli ett par varv i riksarkivet innan kudden drar till sig mig.

2 comments:

Anonymous said...

Vi har hört hur mycket den gamle fadern uppskattar dina besök och beundrar dig för det tålamod du uppvisar, själv blir jag mest bara sur//syse

Alf said...

Det skulle ju på sätt och vis kunna tolkas positivt på så sätt att du engagerar dig mer än vad jag gör.