Friday, April 22, 2011

Skärtorsdagskväll

Kalasen avlöste varann ute vid stugan igår. Knappt hade jag lämpat av de första gästerna innan dagens andra föreställning tog sin början. Det skulle bli grillning och påskeld och nu ingick det tre små gossar bland besökarna. Dessa blev fort mätta efter var sin hamburgare och hade sedan hjärtligt roligt av att springa omkring i den skogsterräng, som skiljer sig så markant från den natur de är vana vid.


Speciellt kul blev det när det ryktades att påskharen varit synlig och att han troligen hade värpt sina ägg bland mossa och stenar i skogen. Gossarna ut att leta och med mer eller mindre hjälp hade de snart funnit var sitt ägg, fyllt med godis av äckligaste slag. Mättnadskänslan från hamburgarna var hur som helst helt borta.


När det drog sig mot skymning tände vi elden, som såg liten ut men ändå flammade mycket stolt mot dunkla skyar. Vi hade varit lite oroliga över att den kanske skulle sprida sig men i stället hade vi stort besvär med att få den att breda ut sig över den risiga yta, som vi tänker försöka göra en mjuk gräsplätt av. Vi får elda fler gånger ty när vi slutligen for hem var bara halva utan avbränd.

No comments: