Friday, April 22, 2011

Uti vårsolens glans

Vi fick en härlig dag ute i stugan; sonen, flickvännen och jag. Solen sken från sin blåaste himmel, småfåglarne flaxade och pepo i buskarna och värmen lindade in oss i behaglig dåsighet. Solstolarna kom fram från vinterförvaringen och kom mycket väl till pass.


Vi inledde med en fotvandring norrut genom skogen bort mot en runsten, som jag visste skulle finnas där. För en amerikanska var det nog ingen vardagsupplevelse att få gå omkring i obanad skogsterräng men vi hittade i alla fall och stod snart framför en tusenårig sten, som stod bredvid stigen där den alltid stått och berättade om dem som en gång röjt stigen.


Som en extra bonus fanns här en geocache och den fann jag utan större möda. Det finns en runstens cache ytterligare i trakten men den ska A och jag ta själva någon gång.


Väl återkomna satte vi igång med maten. Först en burk sill med tillbehör som förrätt. Medan ungdomarna avnjöt detta grejade jag med friterade potatisstrimlor och grillad entrecôte och efter ett tag satt vi till bords och lät oss val smaka. Slutligen blev det vedeldat kaffe och portionsförpackade puddingar. Nu voro vi mätta och en hängmatta hade suttit fint men vi hade programmet fulltecknat och for strax in till stan igen.

No comments: