Saturday, September 15, 2012

Ankommen

Så är jag då i USA. Detta land som så satt sin prägel på hela min uppväxt och verklighet genom den dominans det har i politik, underhållning och värderingar i hela västvärlden. Hit utvandrade mina släktingar för 150 år sedan. Då var det för evigt och nu kan jag ringa upp hemlandet med min telefon med inbyggd kamera och gå runt och visa precis hur jag har det.


 Resan över gick bra. Jag småslöade och sov kanske en timme men var ändå rätt pigg vid ankomsten. Sonen mötte i sin bil, en skapelse som rymmer en datorväska, som man kryper in i och kravlar sig ut ur. Jag lyckades dock pressa in min lekamen i framsätet och fann mig plötsligt susande fram med vinden fläktande i håret. Gossen körde nedcabbat.



För att komma in i rätt dygnsrytm pressade jag mig till att vara vaken tills det åtminstone blev mörkt här även om det innebar att jag varit uppe i 25 timmar sammanlagt. För att fördriva tiden for vi och handlade och då gjorde jag ett fynd. Granne till matbutiken var en skivaffär med gamla skivor och de hade t.o.m. 78-varvare. Inte nog med det. Jag fann två Elvis Presley och en Chuck Berry på stenkaka till ett pris som är en bråkdel av vad de betingar på tradera i Sverige.


Lite dramatik bjöd matinköpet på också. Poliser och folk stod samlade utanför mataffären och vi hörde någon säga att ett mord begåtts. Det är möjligt, men troligen var det en trafikolycka med dödlig utgång. Vi anade oss till det av några ord vi hörde en polis säga till ett vittne. Själva kom vi dock lyckligt och väl hem till lägenheten och när jag väl bäddat ner mig så somnade jag också gott.

1 comment:

evaa said...

Vilken snygg kille på bilderna!