Thursday, September 20, 2012

Cable-cars som kraschar


Ändstationen vid Powell
 Cable-car, de kedjedrina gamla spårvagnar, som är så kända över hela världen, stod på förmiddagens program. Dessa hade det lite struligt idag, men efter viss väntan kom vi över från Powel till Fishermans Wharf och fick uppleva hela den hisnande färden.

Brantare utför än vad bilden visar

Där borta tog vi en promenad efter kajen och valde ut pir 39 för närmare bekantskap. Den var en gräll amerikansk turistfälla med krimskrams högt och lågt. Dock fick vi fullt drickbart kaffe.

En stor man och en liten man går iväg ..-



... mot pir 39

Vi hade ett mål till och det var glassbaren vid Galleria Ghirardelli. På vägen dit fick jag strosat barfota i kanten av Stilla Havet, vilket varit ett av målen med denna resa. 


Bild från google som visar hur det såg ut!
Bloggaren vadar i Stilla Havet

Glassbaren var värd alla besvär att ta sig dit men att komma tillbaka till centrum igen visade sig värre. Kabelbrott på en cable-car och jag skiljdes från de övriga som tänkt gå uppför branterna. Jag lyckades så småningom hitta en spårvagn runt stan som ledde mig tillbaka mot Market men då hade jag gått mycket längre än jag trodde jag kunde med mina knän. Och mådde inte alls illa av detta.

No comments: