Monday, September 24, 2012

Sista dagen

Söndag i SF

Sista dagen i San Francisco och till min glädje känner jag att det är massor som inte hunnits med denna vecka. Det motiverar till att snart komma åter och då skall A följa med. Sådana här upplevelser ska delas.
Nästa gång måste vi hinna ta oss över denna bro.
Det jag ägnat denna dag åt är att strosa runt i stan och söka lite presenter till nära och kära. Jag tillhör numera en presentande släkt och får alltid någon liten sak när folk varit ute och rest. Men tro mig, det känns minst lika kul att gå och fundera ut vad man själv vill ha med sig som gåvor. Jag stötte på A och B i city och med benäget bistånd lyckades jag riktigt bra med mina affärer.

Jag lyckades också finna ett hem åt min sista Travelbug, en liten röd bil som färdats från geocache till geocache ända från Norge och hit. I ett historiskt bibliotek fick jag en stunds trivsamt samtal med ett par trevliga damer om geocaching och om historia. De har historieföredrag på fredagar, så nog har jag att göra nästa gång jag kommer.

Denna lilla bil har färdats från Norge till San Francisco i geocache efter geocache med uppdrag att färdas på stora vägar och nu färdas den på Tredje gatan i SF

Här går vi in i China Town på den dag då man firar höstfestival
Mot lunchtid drog vi oss till China Town, den största kinesiska staden utanför Kina sägs det, och det var verkligen som att förflyttas till Mittems Rike. I ett myllrande folkliv och med tingeltangel som får Väster Långgatan att framstå som Oxford Street ledde A oss med säkre steg mot en Dim Sum-restaurang som serverade sådant jag minns att man åt i Kina. Servitörerna gick runt med vagnar, lastade med mat och där fick gästerna välja om de ville äta av det som bjöds eller ej. Tog man en skål noterades detta på ett papper och när man var klar summerade kyparen ner och man betalade.

Servitriser rullar runt vagnar med olika rätter som man får välja

Vi går först lösa på några dumlings med diverse köttfyllningar


Här något gott friterat med griskött innerst

Kinas svar på pitepalt. God, men svärmors är ännu godare
Detta skall jag göra någon gång: Mangopanacotta.
Efter maten umgås vi, men kanske inte med varandra
 Till "efterrätt" tog vi oss tlll ett tehus där en fascinerande gammal herre hade gratis teprovning samt berättade om hur te egentligen skall anrättas och drickas. Inte främst för att släcka törst eller för den goda smaken utan för den välsignelsebringande hälsans skull. Han var själv 82 år med en hy som en barnrumpa och detta för att han aldrig drack kaffe utan bara te. Det låg ingen risk i detta att ha gratis tetest för han var den sortens människa som hade kunnat sälja is till eskimåer så även jag gick därifrån med en påse te.

En inspirerande teföreläsare

Roligt att testa teer i små små koppar

Naturligtvis köper jag en teservis, som här blir inslagen flygsäkert
Dagen hade nu hunnit övergå i eftermiddag och jag drog mig hemmåt för en stunds vila. Så skall man också göra på sin semester; sitta med ett glas vin och slappa med reskamrater i ett tyst och svalt hotellrum trots att solen ännu inte gått ner. När den började göra det tog jag själv bussen bort till A:s boning för att fira sista kvällen med en middag för två. Den tog vi i Japan City där vi avnjöt en läcker sushi.

Suschibarens lockande skyltfönster

Anders testar förrätterna och de blir godkända

Sushi köps i rullar här och desssa var mycket goda
Och nu är det bara en natt kvar. I morgon bitti äter vi sista SF-frukosten tillsammans. Sedan packar jag och hoppa få med allt varefter jag tar Barten ut till SF int Airport och styr kosan hemåt. Då skall jag återvända till min blogg och förse den med massor av bilder. Till dess - håll ut!

No comments: