Saturday, September 22, 2012

Sausolito - San Fransiscos svar på Djursholm

 Vi är nu hunna till torsdag i denna lilla resedagbok och dagen vart stillsam och rofylld. Vi vågade oss ut på lite tunnare is genom att välja ett helt nytt frukostställe, en sak som kräver sina överväganden om man är ett vanedjur. Dock blevo vi väl mätta på amerikanskt fläsk och dito pannkakor.

        Maten har inte kommit på bordet så lillskrutt knackar otåligt med gaffeln i bordet
Även här saknade man trådlöst nätverk, något som tycks vara förvånansvärt vanligt på näringsställena i stan. Det var annat i Tallinn och Canterbury där man kunde sitta och ringa gratis till hemmafronten vis Skype på var och varannan barservering. Nu blev det till att sitta och famla i blindo med kontaktlösa iPhones.

Sausolito för över
Ombord roar vi oss med inbördes beundran
Favoritniece K hade med sig uppgifter om ett mysigt gammalt fiskeläge på andra sidan bukten, dit man kunde ta sig med båt. Detta lät vi bli dagens begivenhet. Efter en snabb båtfärd kunde vi snabbt konstatera att det nog var länge sedan man fiskade något här. Byn, som klättrade uppför de branta bergssluttningarna hade förvandlats till en kombination av Lidingö och Djursholm.

Att äta ute blir snabbt en vana. Här mexikanskt i Sausalito
Vi fick oss dock en kryddstark mexikansk lunch till livs på ett ställe som faktiskt hade wifi och vi ägnade sedan någon timme åt att leta geocacher. Detta gav ett meningsfullt innehåll åt en annars ganska händelselös plats och vi fick klättra uppför en av de brantaste gator jag någonsin upplevt. Utan att hitta just den cachen ty den visade sig vara mugglad sedan länge. Avslutningsvis satt vi och bara njöt av stillheten med en magnifik glasstrut i näven och med hela San Francisco Bay framför oss.

Mycket brantare än kameran lyckas förmedla
Storebror och lillasyster underhåller sig var och en på sitt sätt i väntan på båten hem
Hemkomna igen kände vi oss lite lätt slöa och traskade direkt iväg och åt middag på en riktig amerikansk hamburgerrestaurang. En upplevelse man måste ha varit med om här. Jag kunde dock konstatera att man tydligen lagar sina hamburgare på det moderna sätt som även jag anammat och vi lät oss alla väl smaka.
Vad ska man äta i USA om inte hamburgare

I närbild ser den så här god ut
Kvällen avslutades sedan med att E oxh jag letade oss ner till porten mot China town och i skydd av mörkret letade oss fram till en geocache så att även hon fick lägga en SF-cache till samlingarna.

No comments: