Sunday, September 16, 2012

Första geocachen i USA

Det gick rätt bra att komma in i amerikansk tideräkning. Efter att ha sovit tio timmar stod jag upp, pigg och nyter att möta min första hela dag i Californien. Det är lätt att hålla kontakt bakåt nuförtiden. Jag använde Skype och ringde upp A, med mobilen och mobilkameran påslagen. Hon kunde då höra och se mig gå runt och filma i lägenheten, precis som i ett TV-program. Sådana möjligheter hade inte Karl-Oskar och Kristina.



Nu kunde hon se hur Anders stod och gjorde den mest makalösa smörgåstårta, fylld av godsaker och insmord i hemlagad majonäs, som det anstår en riktig kock. Vi skulle nämligen på Pot Luck ikväll, vilket på svenska blir knytkalas. Och det fick jag vara med på! Inte nog med det. Folk pratade och var trevliga utan att vara trevliga på det där ytliga sätt, som man förknippar med amerikaner.
























Smörgåstårtan gjorde stor succé. Först som en vacker färgklick bland allt gratinerat och bakat och sedan som smakupplevelse. När gästerna väl tagit små testbitar försvann det mesta under kvällen. Förlustelsen denna afton var ett kortspel, som riktar sig till politiskt inkorrekta människor av förfärligaste vandel. Man skulle foga in ord i färdiga meningar på ett så fördomsfullt och provocerande sätt som möjligt. Något som gillades av alla och som som skapade en hejdundrande stämning runt bordet. Eftersom denna blogg i princip kan läsas av alla avstår jag från exempel, men ni vet ju själva på vilken nivå min humor ligger...



































Vi hann också vara lite aktva mitt på dagen. Jag ville gärna gå barfota i vattenbrynet på Stilla Havet och se cool ut men det såg lite väl coolt ut när vi kom dit så vi nöjde oss med en promenad i ett vackert parkområde ovan stranden. Det gick bra för mina ledbrutna gamla knän, speciellt sedan en skylt talade om att vi gick på en gammal banvall till en järnväg som fordomdags transporterat ut stadsbor till en badanläggnng vis havet. Anläggningen var bara ruiner nu och järnvägen borta sedan länge eftersom errosionen börjat dra ner banvallen i havet.























Efter en och en halv timmes promenad avslutade vi med att ta min första geocache vid Palace of Modern Art, en magnifik museibyggnad där vi också besåg vandringsutställningen med verk av två franska fotokonstnärer från trettiotalet - Lee Milller and Man Ray. Vi avnjöt också en god sallad till lunch. Sedan skulle vi hem och fixa till smörgastårtan men passade på att sticka upp till en av stans högsta utsiktspunkter - Twin Peaks - eftersom vädret var så ovanligt klart och då tog jag den har fina vyn.



Men nu är det morgon efter den första dagen och nya spännande upplevelser väntar. Ska jag äntligen finna den vita linnekostym och den halmhatt jag så länge drömt om....

1 comment:

erika said...

Vilken tur med utsikten! Där ni var ute och gick har jag åkt inlines :-)