Friday, September 30, 2016

225-årsjubileum

När jag tittade igenom vad som hänt denna dag i fjol och förfjol på Facebook såg jag att det idag är 225 år sedan Trollflöjten hade urpremiär. Det måste firas - med Mozartkulor. Jag stannade till vid ICA-Maxi på vägen ut till stugan men fann inga kulor. Det närmaste jag kom var en mandelbiskvier och det fick duga. Vad gör man inte för sin operafavorit.


Vädret var soligt och grant men det blåste friskt så det var skönt att sitta inne på verandan. Småfåglarna flaxade och pep kring talgbollarna så det var en fröjd att se det. Själv åt jag också ganska fettrikt idag - ett par rökta makrillfiléer. Med ett gott bröd därtill. Jag stannade dock inte kvar så där jättelänge för jag hade råkat få syn på en påse rabarber i frysen i morse. De skulle passa perfekt till fredagsdessert så jag for hem, när jag ätit lunch och gjorde några småpajer i våra silikonformar.


Vi åt ju kålpudding igår och den fick så "med beröm godkänd" att vi tog den idag också. Och nu, sedan vi bänkat oss framför kvällens TV-program, där Skavlan med Paul Simon lockar mest, ska vi strax ta och testa pajen. Och nu är det gjort. "Med utmärkt beröm godkänd"

2 comments:

Anonymous said...

Paj är gott! Vi fick lyxfika på jobbet idag. En kollega hade gjort en hel hög med äppelpajer igår kväll för att vi skulle kunna smörja kråset ordentligt idag. Vanliga vardagar brukar vi inte ens hinna ta fikarast, men på fredagar är det möjligt och önskvärt.
/sysM

Alf said...

Det finns bra kollegor!