Thursday, September 01, 2016

TIll Fjällgatan

Idag gjorde jag så klart min prostinnebänk. Benen i nedfällt läge är låsta med en bult och i uppfällt läge med en skåpmagnet. Den skulle lyfta 1 kg stod det och jag trodde nog det skulle räcka gott och väl, men det visade sig att det fick vara ett ganska lätt kilo för att funka. Nåväl. Om jag lyfte upp benen försiktigt så satt de där de skulle och det gick lätt att fälla ner bänken.



Det var dock ett himla pillerijobb att sätta dit alla dessa små detaljer. Små ynkliga skruvar som fick skruvas i med mig liggande på rygg och i synnerligen obekvämt läge. När jag tittade upp såg jag en ormvråk sväva högt ovanför mig i skyn. Och igår cirklade två korpar här, när jag låg där. Jag insåg att ur deras synvinkel är jag ett blivande byte. Kanske rent av ett färdigt byte.


Det gick bättre med monteringen när jag började förborra alla småhål och vid ettiden var jag klar med allt. Jag gjorde i ordning min lunch, som intogs sittande på den nya bänken. Efter den smakade det gott att vila en stund. Den stunden varade dock inte så länge. Plötsligt hördes en glad röst anropa mig och en grannfru kom upp med två liljeplantor, som hon ville ge oss. Den detaljen sköter Anna så jag fick tipset att lägga plantorna i var sin plastpåse och vattna lite.


Jag var inte klar ännu utan ty nu återstod att städa i "storstugan", det sex kvadratmeter stora rum som fanns från början och som sedan på outgrundliga vägar växt till det fyrdubbla... på vintern används storstugan som vistelse, när det blir för kallt på verandan. Sommarens alla dynor ligger då i sovrummet. På sommaren är det tvärtom. Förvaring av allt möjligt somrigt i storstugan och tomt och fint i sovrummet.


 Vi skall ha kräftskiva på lördag och inser att vi måste ha alla 18 gästerna inne på verandan eftersom det skall regna. Det blir trångt, så därför har vi bestämt, att några skall sitta inne i storstugan dit vi tar bort fönsterluckor och glasrutor så att vi som sitter där inte skall känna oss alltför off side. Det var lite småtrist, men nödvändigt, och vid femtiden var jag klar och kunde sätta mig med min kaffekopp och njuta. 

Anna ringde och föreslog, att vi skulle ta besöket på Fjällgatan ikväll. Svågern är här nu och då kan man räkna med att bli bjuden, något som jag egentligen inte vill i vanliga fall, men nu när vi står för kost och logi och resor, så skäms jag inte för att bli bjuden. Vi satt i det inglasade området och avnjöt en god sallad med glass till dessert. Och nu sitter vi hemma och tittar på SVT-play innan vi drar oss tillbaka

No comments: