Sunday, September 18, 2016

Sista stugnatten för i år

Det var nio grader i sovrummet när vi vaknade i morse, så detta blev nog sista natten i år för Annas del. Inte för min! Efter kaffe på sängen och morgonnyheterna på mobilen gick vi upp och städade upp efter gårdagens fest. Anna diskade och jag städade. När vi var klara tog vi och värmde resten av fisksoppan från igår tillsammans med potatis ur den egna skörden och bönor från den låda med grönsaker en av gästerna gav oss igår.

Jag ska ju ut och ha roligt nästa vecka igen medan stackars Anna ska gå hemma och släpa i grottekvarnen, så jag tänkte att denna söndag får jag offra mig och hitta på något som hon tycker är riktigt roligt. Så jag föreslog att vi skulle åka och titta på när grabbarna Grus spelade en fotbollsmatch någonstans. De spelar alltid matcher på helger och idag var det i Nacka. Idén slog mycket väl ut och vi övervarade en match tillsammans med Mamma Grus, som också blev glad över besöket.

Efteråt kom vi på att vi skulle besiktiga det område i Tollare där Anna haft sin första stuga. Den revs för 8 år sedan eftersom det skulle byggas bostäder på området. Där var vi inte alls lika mycket som i nuvarande stugan trots att där fanns både el och vatten. Men den hade inte samma karma som vår lilla stuga i stora skogen. Vi strosade runt bland de moderna husen en stund men kunde omöjligen känna igen var vårt hus legat eller dansbanan där stugföreningen träffades. Det fanns dock en Dansbanevägen.


När vi var klara vid Tollare for vi in till stan och parkerade på Riddarholmen. Sedan vandrade vi runt lite i Gamla Stan och City eftersom det idag var Bilfritt City. Alla gator inne centrum var gågator och vi traskade iväg till ett ställe där vi tog en sallad och sedan ett annat där vi åt glass i hemlagat rån. En tjej satt vid en maskin i ett hörn och bakade rån, som hon skickligt snurrade till strutar med en uttråkad min. Glassen var dock god.

Sist var vi inne och handlade lite höstblommor till balkongen och nu sitter Anna och tittar på ett program med svenska sångare i New York medan jag sitter och skriver dagbok.

No comments: