Wednesday, September 07, 2016

Sommar i Paris

Idag bar det så av ner till Paris. Jag har aldrig varit där på sommaren tidigare men nu får jag känna på den. Varmt som fan fast fönstret är öppet och kvällen gått över i natt. 


Men min dag började i det svala, sköna Sverige där jag ägnade förmiddagen åt att försöka få fram en hyfsad körkortsbild till Anna. Hon skall förnya sitt körkort och tänkte spara in fotokostnaden genom att låta mig skriva ut en bild i Photo shop. Det var knöligt att få alla mått riktiga men även att fixa en skarp bild. Måtten ordnade jag men skärpan var inte 100 så vi for se vad Anna och Trafikverket säger.   


Genom idogt resande har jag lyckats samla poäng på SAS och dessa använde jag idag till att köpa in mig på SAS lounge ute på Arlanda. Där satt jag i ett par timmar i en lugn och tyst miljö och kände mig cool. Bara att äta av goda sallader, gott bröd och smakrik ost. Och öl och vin därtill. Dottern hade förmanat mig att inte dricka för mycket och det var nog tur. Som det blev nu gick jag därifrån på egna och tämligen stadiga ben. 


Flyget gick fint och vädret bjöd på strålande utsikt även om jag tappade bort mig i geografin någonstans efter Norrköping. Det gjorde inte piloten, som satte ner oss tryggt och lugnt på Charles de Gaulle. 


Sedan var det bara att köpa biljett till metron och glida igenom tunnelbanenätet hem till dotera, som dock inte var där. Det visste jag så nu fick jag en liten pratstund med min svärson och kunde kasta en hastig blick på lilla barnbarnet som sover som en liten gris i värmen. Erika kommer väl hem snart. Det är roligt att vara här igen!!!

1 comment:

Eva L said...

Gott du är där. Ha en fin kväll på Moulin Rouge! Hälsa !