Monday, September 12, 2016

Mannen som kom hem till kylan

Idag var det så dags att fara hem igen. Hade det inte varit för värmen, så hade jag nog stannat veckan ut men 30+ är inget för mig. Tur att Barn och barnbarn är bättre på höga temperaturer. Jag avslutade besöket med att ge lilla tossan frukost och försökte då också ta en selfie på oss. Det gick inte bra, vilket framgår av att nedanstående bild är den jag publicerar.


På väg ut till Aeroport Charles de Gaulle fick jag för en gångs skull stå upp hela vägen. Men det gick bra eftersom det finns mjuka svankstöd att luta sig mot.


Planet gick redan vid tjugo i elva så det blev ingen lång sittning därute. Dock hann jag ta min vanliga Heineken med ost- och skinkmacka innan jag fann min plats. Den var inte jättebra idag. Visserligen vid ett fönster, men det var väldigt repigt. Bredvid mig hade jag dessutom en fransos, vars högerben hela tiden darrade upp och ner. Jag stötte till honom då och då och då slutade det men sedan fortsatte benet rycka helt neurotiskt.


Det var synd på fönstret för sikten var perfekt idag. Molnfritt i hela Europa men man fick snegla vid kanten av fönstret för att se något. Jag såg precis var i Sverige vi kom in, men sedan är det svårare än man tror att identifiera platser på marken. Plötsligt kände jag dock igen Vättern och Visingsö och sedan stod det inte på förrän jag kände igen Motala. Nästan så att jag såg lillasysters hus, men sedan tappade jag bort mig. På bilden nedan kan man ana en stor stad, men jag har ingen aning om vilken. Visserligen skulle jag kunna hitta staden i en kartbok, men jag tänkte överlåta sökandet till läsekretsen. En ledtråd är att jag inte såg någon stor sjö i närheten heller


Landningen på Arlanda gick perfekt som vanligt och snart satt jag i flygbussen in mot stan. Det var underbart att komma hem och känna svala 22 grader smeka mina hettande kinder.


Fast det har varit en fantastik resa till Paris också. Roligt att träffa Erika och Jean och jätteroligt med lilla snuttan, som alldeles uppenbart kom ihåg och kände igen mig. Roligt att besöka de gamla vanliga platserna. Roligt att ta sig en Cappucino eller ett glas rödvin på trottoarserveringen och allra roligast att få ha varit med om den fantastiska föreställningen på Moulin Rouge. Och snart bär det av ner till stan igen...


No comments: