Sunday, September 04, 2016

En smått dramatisk söndag

Igår kväll, när vi skulle dra oss tillbaka tyckte vi att vi kände brandrök, men vi slog bort tanken och menade att det var grannen i söder, som eldade i sin kamin. I morse visade det sig att det var det inte. Det var i stället glöd, från vår grill, som fallit ner genom ett hål i den gamla tunna vi eldar i. De hade sedan legat och pyrt ner genom jord och rötter hela natten så jag till att börja släcka.


Och det var lättare sagt än gjort ty just idag hade pumpen behagat strejka igen. Vi hade dock så pass mycket uppspolat vatten i hinkar och tunnor att jag lyckades få all rök att sluta ryka. Men då fick jag också gräva runt i jorden bland rötterna och pytsa in vatten överallt där jag kom åt. Sedan passade vi noga på brandhärden hela dagen och det händer inget mer så det problemet är nog ur vägen.

I väntan på vatten

Det var inte pumpproblemet. Det kom inget vatten och till slut gick Anna och Anders ner till sjön och där de stängde av pumpen och kollade om det var tryck i den. Det var det och vattnet var dessutom väldigt varmt. De satte på pumpen igen och vips började vattnet rinna genom rören, med ett sjusärdeles tryck. Glädjen var stor tills vi märkte att pumpen inte slutade arbeta när trycket var uppe och även att tryckte då sjönk så sakteliga och till slut upphörde helt.

En återupptäckt OP

Så var det sedan hela dagen. Ville vi ha vatten satte vi på pumpen och fick tillräckligt mycket för att kunna diska innan vi stängde av pumpen i väntan på att vi behövde vatten nästa gång. Så kan vi inte ha det och ordföranden skulle nu försöka få dit en fackman. Det skulle svåger Anders också, som ikväll kontaktat en släkting i branschen, som åtar sig att kolla. Vi får hoppas att pumpeländet därmed är över för gott.

Full fart kring talgbollarna

Annars hände inget särskilt innan Anna och de andra for iväg med svågern till flygbussen och sig själva till Mallis (Mall of Scandinavia). Jag fick en lugn och fin eftermiddag tills jag insåg att jag nog borde ekipera mig till begivenhet jag och dottern skall till på lördag. Jag har bokat bord åt oss på Moulin Rouge för en helkväll med middag och cabaret och då vill jag se så fin ut som det är möjligt utifrån de förutsättningar naturen gett mig.

Festklädsel

Visserligen köpte jag nytt på Macy´s i San Francisco, men de kläderna har jag använt lite av och till i sommar. Nog vore det väl roligt med lite nytt till ett sådant tillfälle. Sagt och gjort. Jag for in till Mallis och under Paulas överinseende fick jag ihop en skjorta, slips, näsduk och bälte, som det anstår en åldrad läroverksadjunkt.

Kräftfond
Och nu sitter vi hemma i soffan och skriver och läser och har det mysigt utan att TV:n har kommit på. På spisen puttrar gårdagens kräftskal till en mustig buljong. Bra gjort av oss.

No comments: