Wednesday, September 28, 2016

Idag för 8 år sedan

Det var härligt att komma ut till stugan idag och få gå med regnet skvalande ner i nacken. Det var så man nästan hörde hur trattkantarellerna började bana sig väg upp genom mossan.


Jag gick genast in på verandan och började måla mina julkort. Först gjorde jag en prototyp och sedan fem någorlunda lika till.  Jag hittade ett block med akvarellpapper i vykortsformat och det använde jag. Det tog sin lilla tid för färgerna skulle torka mellan de olika lagren för att inte blandas och ge fel effekt.


Mitt på dagen tog jag lunchpaus och den bestod idag av inlagd sill och potatis. Inte så mycket för att jag längtade efter sommarmat utan för att jag hade återupptäckt min gamla OP och gärna ville äta något som den passar till. Då fick det bli sill och potatis. Sedan fortsatte jag med mina julkort och blev klar i god tid innan skymningen.


Idag skulle jag nämligen vara kvar ända tills det blev mörkt eftersom jag skulle hämta Anna efter gospelkören. Det passade bra för idag var det den dag då vi för åtta år sedan följde vår mor till slutet i en sal på lasarettet i Lidköping. Då, en stor förlamande chock men nu en stor saknad. Det finns så många minnen efter henne och idag tände vi ljus, som en liten markering av dessa minnen. Ingvar tände ett ljus vid graven i Essunga.


Och själv ställde jag upp en ljungplanta och två vackra ljus i glassljusstakarna på ovala bordet och hade sedan ett långt samtal med gamla mor, där jag berättade om allt som skett sedan sist. Det är en hel del där det som väl skulle glatt henne mest börjar på A, G och E ...


2 comments:

e said...

❤️

Eva L said...

Glad jag tände två ljus i domen i dag. Hade E'owyns svenska släkter i minne.