Saturday, September 24, 2016

Svenska historien

Idag fick vi besök av lillasyster, som vågat sig upp till storstaden från sin lantliga östgötska idyll vid Vätterns strand. Dessa besök är alltid lika trevliga och får hon bara mat regelbundet så är hon hanterlig och lättskött. Här har hon just kommit hem till oss, potatisen har kokat upp och kalopsen nått ättemperatur. Allt är frid och fröjd. Ännu fröjdare blev det när efterrätten kom fram. En köpeprinsesstårta med anledning av dagens namnsdagsbarn.


Efter en stund hade vi tagit oss ut till stugan där en talgoxe släpptes ut från sitt fängelse på verandan, blommorna vattnades och syster fick ett smörgåsrån till kaffet. Något annat förmådde inte stället denna dag.


Efter en kort stund ute i stugan for vi hem och gjorde oss i ordning för kvällens huvudprogram - ståup-föreställningen Svensk Historia med Özz Nujen och Måns Möller. Spektaklet ägde rum på Cirkus på Djurgården och inleddes för vår del med ett besök på restaurang Blå Porten, vars inneträdgård såg så här fin ut. Tyvärr var den lite för sval till och med för mig, så vi satt inne och åt.


Maten smakade betydligt bättre än vad damernas bistra miner låter ana. Både riklig och god. Och syster är fortsatt mätt och belåten.


Utanför stället stod det en gubbe, som vi inte kände igen. Han var av plast och verkade synnerligen oberörd av systers närmande.


Inne på cirkus började salongen fyllas även om en och annan hade väldigt svårt att passa tiden. Det gällde även mot slutet då många reste sig upp och gick innan hela föreställningen var slut. Se där, ett resultat av en curlande uppfostran där ordet hänsyn aldrig ens viskats fram


Några av de som kom för sent skändades och kränktes mycket rättvist av Özz och Måns genom att placeras i stupstock och begabbas av publiken.


Föreställningen var för övrigt fantastisk. De skall så småningom ut i landet på turné och har ni möjlighet så se dem! Man blir tio år yngre av att skratta så mycket som vi gjorde denna kväll. Och ett är äldre av de stunder av eftertanke som bjöds då och då. Alltså nio år netto. Det är bra.


Och nu sitter vi hemma och slöar framför TV:n på de program vi eventuellt missade under aftonen.

2 comments:

Anonymous said...

Små systrar eller små dotterdöttrar verkar kräva ungefär samma omvårdnad med den skillnaden att syster klarar vissa mer NÖDvändiga detaljer på egen hand! Föreställningen var väldigt rolig,men man får nog inte vara för lättkränkt, för då hittar man alltid nåt, men det är väl det som är själva essensen med ståuppkomik!
/sysM

Alf said...

De kunde gott ha kränkt ännu fler....