Sunday, December 22, 2013

Svalt och skönt och myggfritt

Myggfritt är det minsta man kan säga om vädret här uppe men samtidigt är det inte så svinkallt som i fjol. Termometern visar mellan åtta och elva minusgrader och det är rätt behagligt att vistas utomhus. Det har vi dock inte gjort särskilt mycket. Jag satte vatten i hinkar igår kväll och idag var islyktorna klara att tas i bruk. Det lyser vackert i de glasklara lyktorna.

Nattlig bild av järnvägsstationen i Murjek

Detta är torget i Murjek kl 11:00 idag. Jag lobbar för en webkamera
i byn och har tänkt visa hur en sådan kan ta sig ut genom att
fota i samma vinkel vid samma tid varje dag här uppe
Vi tog oss också en stärkande promenad runt byn sent om kvällen och mötte inte en levande själ. Det är dock väldigt vackert med träd, där grenarna lyser av rimfrost och fönster där varmt ljus strömmar ut mot sena vandrare.

Detta lilla läckra kakfat köpte vi på Hema i Paris
Mitt på dagen hade vi besök av de två välartade barn, inkl. föräldrar, som fick de där bildmapparna jag skrev om häromdagen. Förmiddagen hade i allt väsentligt ägnas åt förberedelse för detta. Bland annat gjorde vi klart de tvålar som är årets lillpresent och de blev väl mottagna, liksom bilderna.

Fyra ljuslyktor klara hittills
Annars har livet snabbt sjunkit in i de trivsamma fåror som består av en sakta grötlunk mellan matbord och soffa. Det är riktigt skönt.




2 comments:

Anonymous said...

Oj, vilka bakverk/syse

Alf said...

Jo, här förslår inte SJU sorters kakor.