Thursday, December 05, 2013

Tapetseringen klar

Idag fick jag så upp de sista bitarna av tapetseringen. Man kan tycka att fönsterväggen , som mest består av glas, skulle vara snabbt avklarad, men det fanns allt en hel del småpill där också. Uttag för rör och fönsterbrädor och smala bitar att passa in mellan dörr och vägg. Till sist satt de dock där och nu får rummet vila till nästa vecka då jag åter kommer ner för att sätta upp lister och beslag. Det behöver nog kantskäras lite också.

Fönsterväggen klar och därmed hela rummet
Nu blev det i stället dags att börja packa och genast förstod hunden att något inte var som vanligt. I stället för att sova bort eftermiddagen har hon snokat omkring resväskor och hall för att kolla att jag inte glömmer henne. Däremot var hon inte så pigg på att gå ut. Stormen Sven har slagit till mot sydsverige och här i trakten mest manifesterat sig som vågrätt iskallt regn. Det tycker inte hunden om. Hon försökte fuska sig ifrån lunchpromenaden genom att smita in under loftgången när hon skulle kissa. När vi kom in i skogsdungen blev hon gladare för skogen är det roligaste hon vet, vilket väder det än månde vara..

Regnskygg vovve
I skogen är vädret aldrig för dåligt
Nu sitter vi på snabbtåget mot Stockholm. Den stora stormvarning märks inte så mycket. Bara några kraftiga vindbyar på perrongen i Göteborg. Jag har utan problem kunnat lämna vovven för att gå och köpa kaffe och lussekatt. Det låter inte som någon prestation, men med tanke på hur ynklig den här hunden är så är det ändå notabelt. Dock sov hon så djupt när jag gick att hon inte märkte det. Det gjorde hon i stället desto mer när jag kom tillbaka med kaffe och bulle. Vips vart hon klarvaken och satt med bedjande ögon och tittade på min lussekatt.
Finns det något så  bedjande som ögonen
hos en godissugen vovve
Det är ett litet tag sedan jag åkte tåg nu och under min frånvaro från SJ har det hänt grejer. Man har numera gratis internet på hela X2000 så nu kan jag sitta här ombord och skriva min blogg. Skönt, eftersom jag inte är framme i stan förrän vid elva ikväll och då kan det vara bra att vara klar med dagens epistel. Jag blir mött på stationen av husse och matte vilka vill träffa sin hund lite grann ibland också. Jag skall hur som helst ha henne i morgon också. Då skall vi till stugan och jag hoppas att det utlovade snöfallet på tre dm kommer att inträffa där. Det skulle nog vara väldigt mysigt.

Utsikt från min skrivpulpet

No comments: