Tuesday, December 03, 2013

Tapetseringen börjar

Idag var det så dags att börja hänga upp tapeter i sovrummet. Ett jobb som jag dragit mig för. Det har känts som något stort och svårt, trots att jag gjort det förut. Jag mindes det dock inte som särskilt svårt, men idag var det ändå knöligare än jag kom ihåg. Jag märkte snart att hur mycket klister jag än strök på så ville tapeterna ändå inte fästa riktigt i kanterna och i ovan- och underkant. Jag fick hela tiden hålla på och peta in ytterligare tapetklister under papperskanten för att det skulle fästa.

Dags att börja
Halvvägs
Halvfärdigt
 Dessutom var det ganska bubbligt, men där hade jag ett minne av att sådana bubblor brukar torka bort. Det gjorde de nu också och när kvällen kom hade jag fått upp nästan halva rummet, fram till det är dags att skruva ner elkontakter. Det får jag göra i dagsljus så resten av kvällen ägnades åt lite trevligare saker såsom att gå ut med vovven och att släktforska.

Förutom att tapetsera har jag gjort ytterligare en pepparkaksdeg, för utrikes leverans, samt en riktigt maffig janzon. Oftast har de blivit ganska vattniga när jag gjort dem så jag kollade en expert på You Tube och fick då tipset att dels, skära potatisen i mycket små strimlor och dels att medelst handkraft trycka till herr Janzon innan man häller på grädden. Det gjorde susen.

Noomi i typisk pose
Hunden har haft det lugnt idag och fick för en gångs skulle vara alldeles ensam medan jag var och handlade. Det gillar hon inte utan står säkert och gnäller och ylar hela tiden. Dock inte så högt att grannarna hör det och framför allt så hör inte jag hur hon gnäller så då gör det mig inget. Vi har också varit ute och gått ganska flitigt och däremellan har hon legat på mig säng och sovit gott. En lugn och fin gäst att ha i huset.

No comments: