Thursday, December 26, 2013

Upp- och nedvända världen

Normalt sett skall det inte droppa från taken vid juletid i Murjek. Och inte skall man kunna krama snöbollar heller, men det har vi gjort idag. Av hjärtans lust. Det plötsliga tövädret har farit hårt fram med våra vackra islyktor, men med god tillgång på snö är det en enkel sak att bygga upp snölyktor och det har vi gjort. De lyser vackert på dagen och ännu vackrare när det är mörkt.

Vacker ...
... både natt och dag.
 Sen hade Anna sett en bild på nätet av en snögubbe som stod på huvet och det måste vi ju testa. Sagt och gjort. Vi ut och rullade snöbollar, klippte till ris och kvistar, plockade en liten morot ur kylen och ett par gummistövlar från källaren och vips hade vi den allra häftigaste snögubbe, som med ett glatt leende sträckte benen i vädret. Medan vi ändå höll på gjorde Anna ett litet djur som antingen var ett får eller en katt och ytterligare ett som blev till en liten Noomi, när hon satte dit stora upprättstående öron.
Anna i skapartagen
Snögubben är klar
Och bredvid står en liten snövovve
Mitt i allt fick vi besök av ett kusinbarn med medföljande småttingar och då passade vi på att göra en sak som vi glömde på julafton. Vi sände upp de varmluftballonger i silkepapper, som jag köpte före jul. Det var nästan vindstilla och praktiskt taget molnfritt, men ändå inte helt för båda silkepapperballongerna försvann rätt plötsligt ur vår åsyn. Risken att de skulle ställa till med eldsvåda bedömde vi som ringa i det rådande väderläget.
En varmluftballong lyfter i vinternatten
Och nu börjar julen ta slut. Paula har tagit tåget ner till stan eftersom hon skall öppna för julrea kl nio i morgon. Själva gör vi det bästa för att trycka i oss av återstående julmat och i morgon blir det nog att vi packar för hemfärd på lördag. Vädret ser ut att vara likartat både lördag och söndag, men vi bedömer att trafiken är lindrigare på lördag.

No comments: