Friday, December 27, 2013

Tredjedag jul

Tre dar sedan julafton och nu riktas blicken helt mot nyårsaftonen. Fast för mig ännu mer mot några dagar senare då jag ska möta min nästfödde son på Arlanda fvb. till någon lämplig pub. Och ett julbord som jag skall ställa till för den återvändande. Men först skall vi ta oss ner till Stockholm och det blir i morgon. 

Därför har dagen ägnats packning och planering för hemfärden. Däri ingick bl.a. att låsa upp bakluckan med hårtork. Tövädret har nämligen smält snö som sedan åter frusit till is i låset och gjort bilen inbrottssäker. Hårtorken gjorde dock susen. 


Murjek har inte haft någon gran på torget i år utan fått nöja sig med ljusslingor i en björk. Snyggt i och för sig men inte detsamma. Vi har dock upptäckt en rotfast gran på hembygdsgårdens tomt, alldeles i hörnet av torget och den lobbar vi för som nästa års julgran på byns Facebooksida. När jag skulle fotografera den idag gjorde jag en pinsam upptäckt. Granen är en tall, men tämligen granformad så den bör funka. 


Mera Facebook. Man uppmanas ständigt att klicka på Gilla för att vinna något man inte behöver och jag klickar aldrig. Det gjorde dock svåger Anders igår. Han klickade Gilla på en affär som säljer fyrverkerier och se på fan! Idag stod det att han vunnit fyrverkerier för 1000 kr.... Och vi som inte tänkt köpa alls. Det skjuts ändå som om det vore rena Mellanöstern i storstaden på nyår. Vi skall bl.a. fira med grabbarna grus och Anna och Anders ömmar så för dessa att de gärna velat köpa. Nu slapp de det och gossarna jublar nere i stan. 


Vi har också varit lite duktiga och tagit en relativt lång promenad på den s.k. cykelvägen, en stig där skogsarbetarna förr cyklade iväg till jobbet. Resten av dagen har vi ätit och slöat och sett på TV.

No comments: