Friday, October 07, 2016

Alfafton

Idag infaller alltså en högtidsdag, som först på senare år börjat få den uppmärksamhet dagen förtjänar - dagen före min födelsedag, även kallad Alfafton. På Facebook var det bara en, men ett lejon, som uppmärksammade dagen, men själv firade jag efter konstens alla regler. De reglerna är få: Kaffe och wienerbröd.


Jag var inne och handlade på vägen ut till stugan och väl där dukade jag fram, tände ljus och gjorde det fint. Kaffet smakade utmärkt och wienerbrödet likaså. Ute flaxade småfåglarna hungrigt kring mina talgbollar medan de då och då kastade en tacksam blick in mot mig, där jag satt i favorithörnet och gonade mig.

Jag var inte kvar så värst länge för Anna hade beställt en frestande dessert till ikväll. En paj med mazarinfyllning och päronklyftor. Jag hade inget direkt recept utan lät erfarenheten leda mig och resultatet blev fantastiskt. För att piffa upp det hela lite extra penslade jag på lite fruktgele. Det gjorde kanske inte så mycket till smaken, men det höjde utseendet.


Vi åt lite fredagsmiddag när Anna kom hem och nu sitter/ligger vi och skall titta på/sova till Idol i fyran. Och sedan skall vi lägga oss tidigt för tåget till Malmö går redan 06:21

No comments: