Monday, October 31, 2016

Hem igen

I dag var det så dags att säga tack och adjö till Paris för denna gång. Det har varit härliga dagar där jag dels fått visa upp mitt Paris för lillasyster och dels fått umgås med mitt barnbarn så mycket jag velat. För sista gången denna resa blev det att närma sig lådorna, som dignade av croissanter och madeleinekakor, vid frukostbordet. Det kanske man kan kalla frukost...


Eftersom vi just fått tillbaka en timme var vi riktigt fräscha när vi lämnade hotellet kl 8 på morgonen. Det var ju kl 9 bara för två dagar sedan. Det kändes dock lite underligt att åka tunnelbana raka vägen förbi både barn och barnbarn. Hur som helst så var vi ute på Charles de Gaulle på mindre än en timme och jag kunde sjunka ner vid mitt vanliga bord med min vanliga iskalla Heineken. Den satt fint.


Lillasyster, som är en renlevnadsmänniska, nöjde sig med mineralvatten, men verkade glad ändå. När jag frågade vart vi skulle åka på höstresa nästa år kom svaret blixtsnabbt - Paris!


Resten av dagen gick som på band. Piloterna körde hem oss med säker hand. Flygbusschauffören likaså och själv styrde jag fram vår lilla röa till Centralen för att lämna av syster på tåget hem. Då hade vi också hunnit äta lunch på salladsbaren där hemma.


Jag for nu genast ut till stugan där jag hade att utföra ett uppdrag. Landstinget har åter bett mig lämna ett avföringsprov, för vilket jag är tacksam. Detta sker av tradition ute vid stugan. I år hade jag ett kompletterande uppdrag - att avsluta historien med garnbanden, som bondfångarna lurade på mig i lördags. Detta löste jag också och utan att gå in på detaljer kan jag säga att jag lyckades. Vänskapsbanden hamnade verkligen i skiten....

Efter detta smakade det gott med mina franska ostar på ett gott bröd.

1 comment:

Anonymous said...

Hoppas verkligen du tvättade händerna ordentligt! Och ja, det var mycket trevligt att träffa ditt barn och ditt barnbarn och hela familjen, men jag bar inte min brorsdotter uppför trapporna. Tyckte gott hon kunde gå själv, däremot hjälpte jag min brosdotterdotter, som säkert hade kunnat ta sig upp, men så roligt ville vi inte ha denna gången.
/sysM