Tuesday, October 04, 2016

Äppel, päppel, piron, paron

Även idag har jag varit flitig. Förresten, var jag verkligen flitig igår? Jo. Det var jag nog. Vi fick ju äpplen igår och genast som Anna hade gått till jobbet satte jag mig att göra äpplemos. Jag skivade äpplena i mindre bitar, rensade bort skräp. Sedan kokade jag äpplena i en stor gryta med lite vatten och sist passerade jag moset för hand i ett durkslag.


  
Det gick riktigt bra och jag fick ihop säkert flera liter äppelmos. Sedan hade jag tänkt köra de lite finare äpplena i en äppelsvarv och spara på hela bitar till paj och kräm och så vidare. Men klockan gick och jag hade en tandläkartid att passa så jag avbröt så länge.


Tandläkaren var snabbt avklarad.  Bara 20 minuter på en undersökning men på torsdag skall jag dit igen och då blir det lite mer handarbete. Jag har dock redan kommit upp i högsta rabattklass jag skulle få ganska mycket tandvård för ganska lite pengar.


Eftermiddagen tillbringade jag nu ute i stugan där jag satte på vattnet och diskade och städade upp lite. Jag har nämligen tänkt att jag skall stanna över här på torsdag det är så mysigt att bo ute i skogen på natten när mörkret och hösten och lagt sig. 


Idag vart det dock inget mörkermys utan strax efter fem for jag in mot stan för att vara med på körens övning. Det vart inte så mycket tal om att jag avgick i lördags men jag förklarade mig för de som var med. Övningen var rolig och jag kände mig säker på mina stämmor.


Efteråt for jag ner till Skärholmen och hämtade Anna och vi for genast hem och fyllde formar med äpplemos varefter vi åt lite kålpudding och väntade in svåger A. Under tiden tittade vi på präst söker fru.

No comments: