Sunday, October 09, 2016

Annandag Alf

Idag började Anna tala om städning redan på morgonen men jag lyckades fördröja detta obehagliga moment ända till fram mot skymningen. Fast inte bara jag. Mamma Grus hörde nämligen av sig och undrade om Anna hade lust att besöka det nyöppnade Dollar$tore i Botkyrka. Det hade hon.


Jag körde damerna och så fort jag släppt av dem tog jag mig en egen utflykt. Jag har ofta tänkt att det skulle vara kul att testa bilfärjan mellan Botkyrka och Ekerö. Idag blev det tillfälle till detta och jag insåg, att det nog var en resa jag inte borde göra för ofta. Det kostade nämligen 60 kr per enkelresa och det värsta var att ingen kolade om jag köpt biljetten. Men jag vågade inte avstå eftersom det skulle kosta 700:- om någon kom på mig.



På Ekerö styrde jag mot Ekerö kyrka, som skall vara gammal och fin. Det var den säkert också, men på vägen dit hade jag köpt kaffe och wienerbröd på en bensinmack och sökte alltså en bra fikaplats. Och vad fann jag vid kyrkan om inte en skylt, som pekade ner mot en kyrkbrygga. Dit styrde jag och fann en mycket fin och enslig plats där jag satt länge och fikade innan damerna hörde av sig och ville bli hämtade.


När jag kört hem mamma Grus for vi till Älvsjö pizzeria och köpte oss var sin sallad som vi åt hemma. Sedan visade det sig att det fans en del TV-program, som vi inte sett men till slut fanns det ingen återvändo och vi började röja. Det gick rätt bra och vi fick undan en hel del eftersom allt som ligger framme just är så lättillgängligt. Och nu ser vi Världens Barn-galan på SVT-play.

No comments: