Wednesday, October 19, 2016

Listigt och lustigt

Idag har jag hållit mig hemma hela dagen. Jag har nämligen haft ett mycket trevligt släktforskarprojekt på gång ihop med en man i USA, som enligt DNA-testet är nära släkt, men ingen av oss vet hur. Det jag hoppats är att släktskapet skall finnas via de två systrar till min morfar som utvandrade 1890, men efter dagens flitiga studier verkar det mer troligt att släktskapet finns hos min farmors mor. Hon har nämligen förfäder från Kinnekulletrakten och det har släktingen i USA också. Vi får se om det blir napp.

Jag har dock inte bara roat mig med genealogi. Jag har även gjort klart listerna runt köksgolvet och det var ett svettigt knog. Flera 135-graders hörn och vinklar, som var rent omöjliga att spika i. Till slut hade jag dock fått dit alla lister utom den som skall sitta vid dörren men den avvaktar jag med. Den måste nämligen skruvas fast, ner i betonggolvet och jag behöver skaffa bättre borr till det. Nu återstår bara att lista runt hallgolvet, men det avvaktar jag också med. Det får vara måtta på arbete när man är en gammal pensionär....

Pilutta dig sade ödet. För just som jag skrivit ner det där om måttligt arbete, ringde Anna och sa att Paula köpt en fin soffa på Blocket och den måste hämtas ikväll. "Paula tänker försöka hyra släpkärra och hämta soffan själv ihop med en kompis och ingen av dem har någonsin kört med släp", fortsatte hon. Jag insåg att här krävdes det en riktig karl och iklädde mig hjälteglorian, varpå jag bokade släpkärra. Paula hämtade mig och vi hämtade kärran.


Redan här hade det strulat sig för damerna ty de hade aldrig fått fast kärran överhuvud taget. Sedan körde vi till adressen och där fanns hiss. Men inte stor nog att rymma soffan så där fick vi bära. Tre våningar så där hade det återigen strulat för damerna. Att sedan köra hem till nya lägenheten var ingen jätteproblem. Det hade de nog klarat. Men att sedan bära in soffa hade blivit svårt. En trappa upp var lika jobbigt som tre ner. Till sist insåg vi att Paula bor på en återvändsgata så jag fick köra upp till en vändplan och backa med ekipaget. Där hade det tagit definitivt slut med damernas kärr-lek, så det var allt tur att farbror Alf återigen ställde upp!

5 comments:

Anonymous said...

Limma den sista listen så spar du mycket jobb och många fula ord /Ingvar

Alf said...

Jo, jag gjorde det och det underlättade mycket

Anonymous said...

En man som heter Ove har blivit en man som heter Alf /Ingvar

Alf said...

Ackurat!

Anonymous said...

Tur att gubben får känna sig lite nyttig nu då. ;-)
Klart tjejerna hade fixat soffan och släpet själva!
Du kan vad du vill, sa redan Baltzar von Platen...
/sysM