Wednesday, October 26, 2016

Människors olika värden

Nära nog varje dag står förnumstiga politiker och slår sig för bröstet i sina tal om människors lika värden och självförhärligande representanter ur PK-eliten späder på med dessa floskler så att de nu börjar likna oemotsägliga sanningar. Dessa godhetsfanatiker har aldrig stöt på en parkeringsvakt - måndagsexemplaren i guds skapelses verkstad, som finner sin sadistiska njutning i att bötfälla oskyldiga medmänniskor för att dessa inte uppmärksammat en minimal skylt långt borta i andra ändan av kvarteret.

Vi ställde oss ute på gatan i går kväll för att hålla plats åt Paulas bil, när hon kom hem. Nu hade hon den osannolika turen att hitta en alldeles egen plats och vi tyckte då att vår bil kunde få stå kvar där den stod. Vi hade ju i alla fall betalt boendavgiften som är 24 timmar. Och då hade vi den osannolika oturen att det just idag var oktobers fjärde onsdag och då skall gatan sopas och P-förbud råder mellan 8 - 16. Och redan vid 9 var en P-nisse på plats och lappade bilar av hjärtans lust. Däremot syntes inte en enda gatsopare till.

Jag hade inget sagt om renhållarna hade haft med sig ett bötesblock och lappat de bilar, som hindrade deras jobb, men här kom en privat vinstsdrivande P-vakt och skyndade sig innan folk hunnit iväg till sina jobb på morgonen. Jag hatar dem innerligt. Allt prat om att de har samma människovärde som oss andra är hyckleri. Sådant här får mig att gå i moll i flera timmar framåt.


Jag for i alla fall hem till Paula och där jag finjusterade garderoberna, samt monterade de fyra lådor hon köpt (och betalt för två). De var lite småknöliga för en tveksamt händig ungdom, men beredde naturligtvis inte mig några problem. Däremot var det enkelt att sätta fast skenorna som lådorna skulle löpa i. Så när jag monterat lådorna hängde jag upp en så att P kan fortsätta själv.


IKEA-besök leder ofta till oerhört mycket wellpapp och så även här. Jag lastade in alla förpackningar i bilen när jag var klar och for raka vägen till älsklingsplatsen - Hagby soptipp. På vägen dit gjorde jag ett hastigt stopp på MAX och köpte snabbmat. Chicken nuggets med currydip och pommes frites i stället för mat fick det bli idag. En liten tröst för p-boten.



Jag satt kvar en stund ute i stugan och passade på att täcka utemöblerna inför vintern eftersom en tillfällig solskensdag torkat dem. Sedan jag for hem och satte mig att skriva blogg. Det som återstår nu är att hämta Anna halv nio efter hennes körövning och sedan äta lite innan vi drar oss tillbaka för idag. Jag ser på nyheterna just nu att Ekerö kommun inte tar emot fler flyktingar vilket strider mot lagen. Deras motivering är att de inte har lokaler för dem. Skitsnack. Det finns väl tält?

No comments: